イギリスパン
お要望より / By request
- 小麦粉225グラム (なるべく全粒粉)
- 塩小さじ1/4
- マーガリン(それともバター)30g
- イースト15g(それともドライイースト7g)
- 砂糖小さじ1
- 暖かい水140ミリリットル
金トレーをバターで油を引いておきなさい。
小麦粉、塩、マーガリン、イーストや砂糖は混ぜれなさい。
水は少しずつ入れながら混ぜれなさい。十分になると、練り粉になって組み合す。
*比例は完璧だったら、自分で皿をきれいにします!でも、あまりできません、普通は少しべたべたです。それも大丈夫。
練り粉を5分以上練りなさい。4個ロールパンにします。
練り粉はトレイの上に置きなさい。布巾でも練り粉を緩く包んで30分ぐらい暖かい所に練り粉を膨らませなさい。
*コツ:暖かい所がなかったら、大きい皿にお湯を注いで、トレイは皿の上に置きなさい。お湯の暑さは鉄製トレイを暖かくします。布巾を決して忘れないでください。
**大事!オーベンを使わないでください。そいうことだったら、練り粉が乾燥させるので膨らめない。
予熱されたオーベンで190℃で15-20分焼きなさい。そして、テーブルの上に置いて自然に涼しくならせなさい。
*コツ:も一度布巾を使ったほうがいいです。今度は、少しだけ湿っている布巾で緩く包んで、パンは乾燥させないですずしくなる。
English edition
- ½ lb flour (preferably wholemeal)
- ¼ tsp salt
- 1oz mrg
- ½ oz yeast, or 1/4oz dried yeast
- 1 tsp sugar
- 1/4pt warm water
Mix dry ingredients, then add water little by little. It will form a dough that easily balls together. A perfect mix will clean the sides of the bowl, but is hard to achieve. Knead for a few minutes (more is usually better).
Grease a baking tray, and place the rolls on top. Cover loosely with a tea-towel to keep the heat in.
Leave the dough to rise in warm place covered with cloth for 30-60m. If none is available, fill a bowl with boiling water, then place the baking tray on top. The metal tray will conduct heat well and warm the rolls, while the towel will keep the heat in.
Cook in a preheated oven on Gas Mark 5 (190C) for 15-20 minutes.
Leave to cool naturally, placing a slightly damp cloth on top to prevent the crust from drying out excessively.
easy and quick to cook, I will do some this weekend. thanks, shim
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